Toelichting schoonmaakkosten


In het hoofdstuk 'Schoonmaakkosten' staan de kosten van bijzonder schoonmaakwerk en diensten. De kosten worden per beurt of op jaarbasis gegeven en zijn gebaseerd op uiteenlopende projectgroottes. Tevens staat bij elke kostentabel een nadere omschrijving van de werkzaamheden of de onderdelen.


Uitgangspunten

Bij het vaststellen van de kosten is uitgegaan van een volledige uitvoering van de werkzaamheden onder normale omstandigheden. Tijdens het schoonmaken heeft de uitvoerende het benodigde materiaal binnen een afstand van vijf meter in bereik. Er is geen rekening gehouden met extreme aan- en aflooptijden en grote verstoringen van de voortgang van de werkzaamheden.

Voor de situering is als uitgangspunt het midden van Nederland gekozen. Aanvoer van personeel, materiaal, materieel, onderaannemers etc. geschiedt binnen een straal van 50 km.

De kosten zijn inclusief:

  • arbeid- en materiaalkosten;
  • toeslag voor machines en middelen (inclusief algemene kosten, winst en risico).


De kosten zijn exclusief:

  • toeslagen voor werkzaamheden op bijzondere uren;
  • kortingen op basis van jaarcontracten;
  • BTW.

De kosten die in dit hoofdstuk weergegeven worden zijn op basis van een marktprijs.

Reageren

Heeft u vragen over deze kostentabel? Of suggesties voor verbetering? Dan horen wij dat graag! Vul uw vraag/opmerking hieronder in. Uw bericht wordt dan rechtstreeks verstuurd naar de beheerder van deze tabel(len). Bedankt!


 Dit is een verplicht veld


 Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld

Verplicht Dit is een verplicht veld.